Proton Technologies AG: Nu există dovezi că Minskul a fost avertizat că în avionul deviat era o bombă

Bagajele din avionul deturnat au fost cercetate de agenți de securitate pe aeroportul din Minsk, 23 mai 2021

Compania Proton Technologies AG din Elveția spune că nu a văzut „dovezi credibile” pentru a susține afirmația Belarusului că Minskul a primit o amenințare cu bombă prin e-mail înainte de a devia un avion de pasageri către Minsk, duminică 23 mai.

Liderul de la Minsk Aleksandr Lukașenka a susținut că autoritățile țării sale ar fi primit, pe 23 mai, un avertisment într-un e-mail din Elveția cu privire la existența unei bombe pe zborul Ryanair - Atena - Vilnius. Avionul a fost apoi escortat de un avion militar belarus la Minsk, chiar dacă aeroportul din Vilnius era mai aproape.

Your browser doesn’t support HTML5

Belarus a deturnat un avion ca să aresteze un jurnalist de opoziție

Când avionul a aterizat, un jurnalist critic al regimului lui Lukașenka și iubita sa au fost imediat reținuți de poliție. Nu a fost găsită nicio bombă în avion, și dupa arestarea celor doi avionul și-a continuat cursa, dar citiva pasageri au ramas si ei in capitala belarusului.

"Nu am văzut dovezi credibile că afirmațiile din Belarus sunt adevărate", a declarat ProtonMail, o divizie a Proton Technologies din Elveția, într-o declarație din 27 mai, adăugând că e-mailul a fost trimis după ce aeronava a fost forțată să schimbe cursul.

ProtonMail a declarat că va ajuta autoritățile europene în orice investigație a incidentului, care a stârnit indignare la nivel mondial.

Oficialii din Belarus au declarat că e-mailul a fost trimis în limba engleză printr-un serviciu de e-mail criptat, și că expeditorii ar fi grupul militant palestinian Hamas. Hamas a negat vehement afirmația.

ProtonMail a declarat postului nostru într-un e-mail după declarația din 27 mai că copia unui e-mail scurs în presă nu a fost obținută de la companie și, din cauza criptării utilizate de ProtonMail, „nu putem accesa sau verifica conținutul mesajului . " "Cu toate acestea, putem vedea când a fost trimis mesajul și putem confirma că mesajul în cauză a fost trimis după ce avionul a fost redirecționat", a spus acesta.

„Datorită utilizării ProtonMail de către cetățenii bielorusi pentru a-și proteja intimitatea, guvernul Lukașenka a încercat să blocheze accesul la ProtonMail începând din vara anului 2020. Condamnăm aceste acțiuni, precum și acțiunile recente care implică zborul Ryanair 4978.- se mai soune in declaratia companiei elvețiene.

Între timp, Lina Beisiene, o purtătoare de cuvânt a aeroporturilor lituaniene, a declarat pentru serviciul de știri Baltic că pe 23 mai oficialii lituanieni au fost anunțați că deturnarea avionului a fost determinată de un conflict între pasageri și echipajul de zbor.

Eroare de server

Ups, cum vedeți, nu aceasta este ce am dorit să vă arătăm!

Acest URL a fost trimis spre vedere imediată echipei noastre web. Scuzele noastre.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Cu toate acestea, a spus ea, Lituania nu a primit informații despre amenințarea cu bomba sau alte detalii din Belarus.

UE a început deja să taie legăturile aeriene Belarusul, iar miniștrii de externe ai blocului s-au întâlnit astăzi la Lisabona pentru a discuta sancțiuni suplimentare asupra țării.

Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) din Montreal, Canada, va organiza, de asemenea, o întâlnire urgentă astazi pentru a discuta despre deturnarea de catre Belarus a avionului companiei RyanAir pe 23 mai.