PSRM critică vehement guvernarea PAS

Protest PSRM la Chișinău, 22 aprilie 2022.

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor s-a întrunit în Vinerea Mare pentru a adopta o rezoluție care condamnă „fărădelegile regimului de la guvernare”, transmite IPN.

Totodată, zeci de simpatizanți ai socialiștilor au protestat în fața Președinției, scandând: „Nu dictaturii!”, dar și „Vremuri nebune! Jos, Maia Sandu!”.

Criticile socialiștilor, aflați în opoziție, sunt multiple - de la faptul că actuala guvernare ar pune în pericol neutralitatea țării, în contextul invaziei ruse din Ucraina, la presupusa „persecutare” politică a membrilor opoziției, controlul asupra justiției și scăderea nivelului de trai și desigur, interzicerea simbolisticii legate de agresiunea militară rusă din Ucraia, începând cu panglica Sfântului Gheorghe.

Cele mai dure critici, potrivit relatărilor de presă, au fost aduse la ședința conducerii PSRM, de fostul președinte al țării, Igor Dodon, acum președinte de onoare al partidului. Dodon a vorbit despre „fărădelegile” guvernării, a insinuat că autoritățile s-ar lăsa dirijate „din exterior”, și le-a criticat că ar fi pe punctul de a duce țara „la faliment și la o posibilă implicare în conflictul militar din Ucraina”.

Consiliul a declarat totodată că-i va apăra, inclusiv prin proteste, pe colegii de partid care ar fi „persecutați de regim”.

Joi, majoritatea parlamentară PAS a probat cererea Procurorului General interimar și a votat ridicarea imunității parlamentare a deputatului socialist Radu Mudreac pentru a fi cercetat într-un dosar legat de o presupusă spălare de bani în proporții deosebit de mari.