Pungi cu bani și rețineri în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor

Procuratura anticorupție anunță că a reținut 24 de persoane în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor și că a ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei, bani pe care i-ar cheltui săptămânal formațiunea, mai ales pentru organizarea protestelor din centrul Chișinăului și care ar fi fost transmiși de către „un grup criminal organizat”.

Pe parcursul zile de joi, 20 octombrie, procurorii au efectuat 55 de percheziții la domiciliile și în mașinile mai multor persoane suspectate, a anunțat șefa procuraturii anticorupție, Veronica Dragalin.

### Vezi și... ### Șor recunoaște că îi plătește pe protestatari   

Unul dintre suspecți a fost reținut în flagrant în timp ce transmitea bani în numerar unui lider al organizației teritoriale a partidului, din nordul țării.

„În mai multe locații am ridicat aproximativ 20 de pungi negre cu aceleași embleme. Pungile au lipite pe ele etichete albe, pe care sunt scrise nume de raioane. În total, azi au fost ridicate 3,5 milioane de lei din aceste pungi. De exemplu, în punga cu emblema Călărași am găsit peste 25.000 de lei”, a declarat Veronica Dragalin.

Procurora a spus că aceeași metodă de distribuție a banilor în numerar a fost documentată și săptămânile anterioare, în cadrul urmării penale.

„Prin urmare, credem că această sumă de bani de aproximativ 3,5 milioane de lei reprezintă cheltuieli săptămânale”, a explicat Dragalin, precizând că e vorba mai ales de finanțarea protestelor pe care Partidul Șor le organizează în centrul capitalei începând cu 18 septembrie.

„În cadrul urmării penale a fost documentată și plata în numerar către persoane care au fost transportate organizat în capitală, pentru a participa la protestele din fața parlamentului și președinției”, a mai spus procurora.

### Vezi și... ### Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și se va afla sub control judiciar

Potrivit Veronică Dragalin acțiunile de urmărire penală continuă.

„Vineri vom anunța rezultatele activităților de astăzi care sunt încă în derulare”, a precizat șefa procuraturii anticorupție.

Liderul Partidului Șor, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat încă în dimineața zilei de joi că procurorii, ofițerii CNA și SIS fac percheziții la membrii, activiștii și oficiile teritoriale ale formațiuni.

„Maia Sandu se teme teribil de protestele antiguvernamentale și face tot posibilul pentru a le zădărnici și a-i împiedica pe oameni să ajungă la manifestații”, a spus Șor într-o înregistrare video pe Faceebok precizând că protestele oricum vor continua.

Procuratura Anticorupție a anunțat la finele lunii iulie pornirea dosarului penal pe faptul finanțării ilegale a Partidului Șor.

### Vezi și... ### Dacă e lege, să fie pentru toți. Despre „subtilitățile” cazului Șor