Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene: Demiterea guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reforme

Protest în sprijinul Guvernului Maiei Sandu din fața parlamentului. 12 noiembrie 2019

Uniunea Europeană s-a declarat îngrijorată de votul de neîncredere acordat astăzi de parlamentul moldovean guvernului Sandu din cauza neînțelegerilor din coaliția de guvernământ PSRM-ACUM în privința procesului de selectare a noului procuror general. „Votul (...) transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reforme din țară”, se spune într-o declarație a purtătoarei de cuvânt a Comisiei Europene, Maja Kocijancic.

„Coaliția a început o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie luate din iunie, în special în domeniul luptei contra corupției, independenței justiției și investigării fraudei bancare. Nevoia unor asemenea reforme nu a dispărut odată cu demiterea guvernului”, se mai spune în declarație, precizându-se că Uniunea Europeană va colabora mai departe cu cei care, indiferent de afilierea politică, sprijină reformele, în particular „combaterea corupției și intereselor ascunse”.