„Putin - în tranșee”. Poliția rusă a reținut sute de persoane la demonstrațiile împotriva mobilizării militare

După anunțul lui Putin privind mobilizarea militară, cetățenii ruși s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au ieșit în stradă pentru a protesta. Poliția a intervenit în forță pentru a înăbuși manifestațiile. Peste 1000 de oameni au fost arestați la Moscova și alte câteva sute în celelalte orașe, printre care Celiabinsk. Ekaterinburg, Krasnoiarsk, Ufa, Krasnodar și Irkuțk etc.

Protestatarii de la Moscova au format un lanț uman ținându-se de mâini, dar poliția scotea participanții din lanț trăgându-i unul câte unul.

Polițiștii au folosit forța împotriva unor manifestanți, care au fost bătuți cu bastoane, trântiți la pământ și încătușați.

Forțele de securitate acționau în grup pentru a dispersa și reține manifestanții. 

Forțele de securitate au împânzit locurile în care erau anunțate proteste înainte de începerea lor.

Înainte de începerea protestelor, procuratura de la Moscova a emis un comunicat în care anunța că participanții la proteste riscă inclusiv să ajungă la închisoare.

Poliția a încercat să blocheze căile spre locurile unde urma să aibă loc proteste și reținea orice persoană suspectă lor, dar și pe cei mai vocali.

La Sankt Petersburg au fost mobilizate importante forțe de securitate.

Oamenii au fost reținuți pe străzile orașului Sankt Petersburg, dacă trezeau suspiciuni.

La protestul din Moscova au luat parte multe femei care scandau „Viață copiilor noștri!” și „Nu războiului!”.

Sankt Petersburg, 21 septembrie 2022

La Moscova, unii participanți la miting au fost reținuți, altora li se cerea pur și simplu să plece. Nu este clar cum s-au luat deciziile de a reține sau nu o persoană.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a raportat despre „înăbușirea acțiunilor neautorizate” la care au participat un „număr extrem de mic de oameni”.

Sankt Petersburg, 21 septembrie 2022

Rușii au protestat la Moscova și în alte peste 30 de orașe împotriva mobilizării militare și au scandat „Nu războiului!” și „Putin – în tranșee”. Peste 1000 de persoane au fost arestate imediat, înainte ca protestele să înceapă.