Putin vorbește despre o „soluție justă” pentru problema transnistreană

Președintele Vladimir Putin, la ceremonia de la Kremlin, 18 mai 2021

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că Rusia va contribui la căutarea „unei soluții juste” pentru problema transnistreană. Putin a făcut declarația la Kremlin, la primirea scrisorilor de acreditare ale noului ambasador moldovean la Moscova, Vladimir Golovatiuc, și altor peste 20 de ambasadori. El a spus că Transnistria trebuie să primească un „statut special, garantat temeinic”, în condițiile „respectării suveranității și asigurării integrității teritoriale a Moldovei”, se arată într-o declarație de pe site-ul Kremlinului.

Săptămâna trecută, ministerul rus de Externe a acuzat Statele Unite și Uniunea Europeană de amestec în politica internă moldoveană, înaintea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Acuzația a fost respinsă de ministerul de Externe de la Chișinău.

La ceremonia de marți, la Kremlin, la care a mai primit și scrisorile de acreditare ale noului ambasador român, Cristian Istrate, Vladimir Putin a spus că există „un bun potențial de cooperare” între Rusia și România în chestiunile regiunii Mării Negre.