Președinții Rusiei și Serbiei discută livrările de gaze: „Vom găsi o soluție acceptabilă pentru prietenii noștri sârbi” (V.Putin)

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său sârb Alexandr Vucic la reuniunea de la Soci, Rusia, 25 noiembrie 2021.

Președintele rus Vladimir Putin l-a asigurat pe omologul său sârb, Alexandr Vucic că „se va găsi cu siguranță o soluție” care să asigure alimentarea cu gaz a Serbiei, la prețuri rezonabile.

Cei doi s-au întâlnit joi la Soci, unde au discutat, între altele, despre un acord pe 10 ani de livrare a gazelor. Vucic a cerut public părții ruse să ofere prețuri „favorabile” în noul acord.

### Vezi și... ### Andrei Spînu: Actualul tarif la gaze este „estimativ, pe următoarele 14 luni”

După discuții, Putin a declarat însă că detaliile acordului vor fi negociate la nivel de experți: „Vom desemna oamenii noștri de afaceri să finalizeze aceste discuții” i-a spus Putin lui Vucic. „În orice caz, vom găsi o soluție care va fi cu siguranță acceptabilă pentru prietenii noștri sârbi”.

Se relatează că Vucic solicită 3 miliarde de metri cubi de gaze pe an în orice nouă înțelegere. Rămâne de negociat formula prețului, respectiv cât la sută se va baza pe prețul pieței internaționale.