R. Moldova a primit acces la fondurile europene pentru ocuparea forței de muncă și incluziunea socială

Ratificarea acordului cu UE a fost susținută de deputații din diferite tabere politice.

Parlamentul a ratificat acordul dintre R. Moldova și Uniunea Europeană (UE) care va permite Chișinăului să acceseze fonduri pentru implementarea proiectelor de ocupare a forței de muncă, incluziune socială și reducere a sărăciei.

69 de deputați din partea puterii și opoziției au votat, la ședința legislativului din 4 iulie, pentru ratificarea acordului care permite participarea Republicii Moldova la componenta privind ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european (FSE+).

Entitățile juridice din R. Moldova vor putea beneficia de finanțare pentru proiectele menite să crească oportunitățile de angajare și promovarea inovării sociale.

Proiectele depuse vor fi agreate în cadrul negocierilor directe cu Comisia Europeană. Acest proces, precum și monitorizarea implementării proiectelor, va fi asigurat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

EaSI are un buget de 762 de milioane de euro, planificat pentru perioada 2021-2027.

Acordul dintre R. Moldova și UE a fost semnat pe 21 mai, la Bruxelles, de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Potrivit lui, semnarea acordului „este un pas extrem de important pentru parcursul european al R. Moldova”.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te