R. Moldova: crește numărul de contaminări și decese legate de Covid-19

Institutul de Medicină Urgență/ vicedirectorul medical Igor Curov - primele vaccinări anti Covid-19, Chișinău 2 martie 2021

Marți s-au înregistrat în R. Moldova încă 1688 cazuri noi de infectare cu COVID-19, din aproape 4.700 de teste – ceea ce înseamnă că fiecare a treia persoană testată a fost testată pozitiv cu Covid-19.

Numărul deceselor legate de Covid-19 rămâne constant ridicat, peste nivelul de 30 – marți s-au înregistrat 33 de decese.

Potrivit secretarei de stat în Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc, numai în ultima săptămână, rata de cazuri letale a crescut cu peste 30%, Republica Moldova fiind acum pe locul 3 în lume după numărul de decese raportat la populație.

### Vezi și... ### Doina Rusu: „A crescut numărul pacienților gravi și care nu răspund la terapiile eficiente”

Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă primul ministru, reunit marți seară, a decis, în aceste condiții, elaborarea unui plan național de măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus, care să includă măsuri privind limitarea răspândirii virusului și consolidarea sistemelor naționale de sănătate.

Sâmbătă, Consiliul Suprem de Securitate, reunit de președinta Maia Sandu recomandase instituirea a două săptămâni de carantină națională, dar propunerea nu a fost încă discutată în Parlament.

### Vezi și... ### Președinta Parlamentului și premierul interimar discută măsuri sanitare drastice, care să evite un „lockdown”