R. Moldova depășește pragul de 5 mii de decese legate de Covid-19

Chișinău - pe o secție specială de Covid-19, ianuarie 2021.

Cifra deceselor legate de Covid-19 în R. Moldova a depășit pragul de 5000, în aceeași zi în care guvernul anunța primele restricții sanitare care vor fi impuse în urma decretării stării de urgență.

### Vezi și... ### De pe 3 aprilie, interdicție de circulație pe timpul nopții

Joi, 1 aprilie au fost raportate încă 43 de decese , astfel că numărul de cazuri letale a ajuns la 5003, conform datelor oficiale. Asta înseamnă 2,2% din numărul total de infectări, precizează Radio Chișinău.

Tot joi au fost raportate 1515 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel bilanțul general al cazurilor de COVID a ajuns la 231 756.

Joi a început vaccinarea anti Covid-19 a cadrelor didactice din Chișinău, ceea ce va permite revenirea elevilor la școală.

Astăzi a început vaccinarea anti Covid-19 a personalul didactic din municipiul Chișinău. În prima zi s-au vaccinat 250 de persoane, anunță Direcția Educație. iar vineri sunt programate alte 322 de persoane.

Persoanele vaccinate vor primi un certificat. Campania de vaccinare a început pe 2 martie, cu prima donație de vaccinuri AstraZeneca din România iar până în prezent au fost vaccinate peste 42 de mii de persoane.