R. Moldova: Majoritatea școlilor reiau cursurile cu prezență fizică

Italia, unde școlile s-au redeschis pe 7 ianuarie 2021.

Școlile își reiau cursurile luni, 11 ianuarie, în exact aceeași „formulă” de predare ca cea în care funcționau înainte de vacanța de iarnă, ceea ce înseamnă că marea majoritate funcționează cu prezență fizică, a declarat la Europa Liberă, Natalia Grîu, secretară de stat în Ministerul Educației. Mai precis, din peste 1.240 de școli, peste o mie au predare cu prezență fizică, respectând desigur toate măsurile de securitate sanitară, pe fundalul pandemiei de coronavirus. Numai circa 300 de școli au adoptat sistemul mixt, cu prezență fizică și online, majoritatea fiind la Chișinău.

Modelul de predare ales, de la prezență fizică, la diverse modele mixte până la lecții exclusiv online, este decizia fiecărei școli, depinzând de situația sanitară din școală și localitate.

Boris Gîlca, șef adjunct al direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei Chișinău a avertizat pe de altă parte, tot într-un interviu cu Europa Liberă, că spre sfârșitul lunii ianuarie, experții se așteaptă la o nouă creșterea semnificativă a numărului de contaminări cu coronavirus. Reducerea aparentă a numărului de infecții, pe perioada sărbătorilor de iarnă, a declarat Gîlca nu este nici un motiv pentru relaxarea măsurilor sanitare restrictive.