R. Moldova preia conducerea Consiliului Global al Turismului Medical

Circa 30% din turiștii care vizitează R. Moldova vin în scopuri medicale, fiind atrași de calitatea serviciilor, dar și de prețurile avantajoase. În imagine, italianul Antonio Pini în a treia sa vizită la Chișinău pentru a-și rezolva problemele dentare.

Asociația de Turism Medical din Moldova (ATMM) a devenit pentru prima dată președinta Consiliului Global al Turismului Medical. În această calitate, Asociația și-a propus să transforme R. Moldova, în următorii doi ani, într-o destinație de top pentru turiștii medicali din întreaga lume.

R. Moldova oferă astăzi servicii medicale pentru străini în domeniul dentar, fertilizare in vitro, cardiologie intervențională și chirurgie plastică.

„Vrem să dezvoltăm și serviciile de dermatologie non-invazivă, chirurgie ortopedică, oftalmologie și cele balneo-sanatoriale, pentru că avem potențial, care nu a fost explorat până acum”, a declarat președinta Asociației de Turism Medical din Moldova, Natalia Ciobanu, în cadrul Forumului Global Healthcare Travel Council.

Autoritățile își doresc prin dezvoltarea turismului medical să crească numărul turiștilor și perioada aflării lor în Moldova, să atragă investiții în industria medicală, să diversifice ofertele turistice și să crească veniturile acestei ramuri.

De asemenea, alte obiective prioritare vor fi digitalizarea sistemului medical și crearea parcului Healthtech din orășelul Codru.

Acum doi ani, în R. Moldova a fost creată Asociația de Turism Medical, care ulterior a devenit membră a Consiliului Global al Turismului Medical și a organizat primul forum de turism medical, în care clinicile medicale din Moldova și-au făcut cunoscute ofertele medicale.

Potrivit statisticilor, circa 30% din turiștii care vizitează R. Moldova vin în scopuri medicale, fiind atrași de calitatea serviciilor, dar și de prețurile avantajoase.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te