R. Moldova: Restricțiile sanitare rămân în vigoare, vor fi însă adaptate la situația locală

Al doilea Paște în pandemie, Chișinău, 29 aprilie 2021.

Măsurile de protecție sanitară împotriva răspândirii coronavirusului rămân în vigoare și după anularea stării de urgență dar vor fi adaptate la situația regională. Comisia Națională pentru Sănătate Publică a precizat că purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de cel puțin un metru între persoane, rămân obligatorii.

### Vezi și... ### Prinși în lupte politice. Cine se mai ocupă de criza sanitară?

Totodată, CNSP a mandatat comisiile teritoriale să instituie stare de urgență în sănătate publică la nivel local, acolo unde numărul infectărilor depășește 1 caz de contaminare raportat la 1000 de locuitori, relatează Radio Chișinău.

Rămân în vigoare și toate măsurile de trecere a frontierei: pentru a intra în R. Moldova continuă să fie nevoie de un test PCR negativ la COVID-19, vechi de cel mult 72 de ore, sau de completarea fișei epidemiologice, urmată de 2 săptămâni de autoizolare.

Învățământul se va desfășura în baza scenariilor stabilite deja de Ministerul Educației: în localității aflate în cod roșu de incidență, cursurile vor avea loc online. Excepție fac grădinițele și alte instituții de educație timpurie.

### Vezi și... ### Certificate de vaccinare pentru Sputnik și vaccinurile chinezești: Ungaria încheie acorduri cu Serbia și Muntenegru