R. Moldova și UE lansează discuții în domeniul securității și apărării

Ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu

Republica Moldova a lansat o nouă formă de discuții cu Uniunea Europeană, primind asigurări de sprijin și întărire a colaborării în domeniul „securității și apărării”. Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate a fost lansat cu ocazia unei întrevederi la Chișinău între ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, și Enrique Mora, director politic al Serviciului European de Acțiune Externă, la 18 martie.

### Vezi și... ### UE autorizează desfășurarea agenților Frontex în R.Moldova

Oficialul european este citat într-un comunicat al Delegației UE la Chișinău, lăudând Moldova pentru primirea refugiaților ucraineni în urma „agresiunii nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei”. „UE a salutat faptul că autoritățile moldovene au condamnat ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, se mai spune în comunicat.

Ministrul Popescu a spus că R. Moldova dorește să coopereze mai strâns cu UE în domeniul securității, inclusiv a celei cibernetice și pentru contracararea „amenințărilor hibride” ca dezinformarea. Decizia de a lansa Dialogul în domeniul politic și al securității a fost luată în octombrie 2021, la ultima ședință a Consiliului de Asociere UE-R. Moldova