Rata de vaccinare împotriva Covid-19 este în R. Moldova este de 13 la sută

Experții în epidemiologie susțin că tulpina Delta este mai contagioasă cu 60% decât varianta Alpha și îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze împotriva COVID-19, în contextul în care a fost confirmată prezența tulpinei Delta în Republica Moldova, scrie Ziarul de Gardă.

Cel puțin 12 cazuri de infectare cu varianta DELTA au fost înregistrate în Republica Moldova. Rata de vaccinare împotriva Covid-19 este în prezent de 13 la sută în Republica Moldova. Autoritățile din sănătate au semnalat și 474 de cazuri de infectare în rândul celor vaccinați.

Până în prezent, în Republica Moldova 86 % din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, informează Ministerul Sănătății.

Republica Moldova înregistrează o rată de vaccinare de 16,4%, ceea ce înseamnă un număr total de 973.797 de doze administrate la nivel național. Cea mai înaltă rată de vaccinare se înregistrează în mun. Chișinău – 24,2%, Orhei și Dubăsari – 17,9%. Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni și UTA Găgăuzia, 8,6% – 11,3%. La fel, o rată mică se numără în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. Republica Moldova a recepționat 1.348.710 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

În cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății, medicul epidemiolog Angela Paraschiv a amintit că Republica Moldova a recepționat săptămâna trecută un lot de vaccin Pfizer de o sută de mii 620 de doze de vaccin, transmis gratuit din partea Guvernului României, și a făcut un nou apel către populație să se vaccineze în cele 500 de puncte de vaccinare din Moldova.