Record de decese în Rusia, legate de Covid-19

Sankt Petersburg, gropari în echipament de protecție la un cimitir din oraș, îngroapă victime ale pandemiei de Covid-19, Rusia, iulie 2021.

Rusia a anunțat la 14 august un număr record de 819 decese cauzate de noul coronavirus, cel mai mare de la începutul pandemiei de Covid-19.

Noile date vin la o zi după ce autoritățile municipale din Moscova au spus că rata mortalității în capitala rusă a fost în luna iulie cu 70% mai ridicată decât în iulie 2019, înainte de pandemie, și cu 60% mai ridicată decât în iulie 2020.

### Vezi și... ### Noi recorduri de infectări cu coronavirus în America, Rusia și Brazilia

Pandemia de COVID-19 se intensifică în lumea întreagă în special din cauza variantei Delta, mai contagioase, a virusului, iar autoritățile medicale spun că se îmbolnăvesc și fac forme grave în marea lor majoritate persoanele nevaccinate. Spitalele din mai multe state americane spun că nu mai au paturi disponibile pentru a trata cazurile severe de coronavirus.

### Vezi și... ### Autoritățile moldovene impun de luni noi restricții legate de pandemia de COVID-19

În ultimele patru săptămâni, COVID-19 a ucis cei mai mulți oameni în Indonezia, Brazilia și Rusia, cu 43 000, 30 000 și respectiv 21 000 de decese raportate de cele trei țări pentru această perioadă.