Record negru în România: 2064 de cazuri noi de infectare cu coronavirus

În România s-a inregistrat sâmbătă un nou record de pacienți internați la Terapie Intensivă, conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, citat de site-urile de știri din Romania.

Sâmbătă au fost raportate 2064 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, din 24.847 teste efectuate. Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în București (206), urmat de Iași (172) și Neamț (148). Până astăzi, în România 4 .947 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Luni, urmează să fie anunțate la București noile măsuri restrictive împotriva răspândirii pandemiei.

Ucraina a anunțat peste 4500 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus și 93 de morți în ultimele 24 de ore.

Polonia a anunțat și ea astăzi un nivel record de 2367 de cazuri noi de coronavirus.

Cehia a anunțat că de luni 5 octombrie introduce pentru 30 de zile, stare de urgență, mărind restricțiile impuse sectorului HORECA mai ales, fără însă a recurge la măsurile drastice din primăvară.

Spania a luat noi măsuri pentru a controla focarele de coronavirus din Madrid. Capitala Spaniei devine astfel prima capitală europeană care a reimpus restricții severe anti Covid. Regiunea Madrid a anunțat 859 de cazuri la 100.000 de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Spania, care a fost una dintre cele mai afectate țări din timpul primului val al pandemiei.