Angajați ai televiziunii Dojdi au părăsit Rusia

Redactorul șef al postului de televiziune Dojdi, Tihon Dziadko

Redactorul șef al postului de televiziune Dojdi spune că a părăsit Federația Rusă după ce pagina de internet a instituției a fost blocată de autoritățile ruse. Tihon Dziadko a declarat pentru canalul Telegram Podiom că el și câțiva colegi au părăsit țara pentru o perioadă nedeterminată „pe fondul unei represiuni dure din partea autorităților asupra instituțiilor media independente”.

„După blocarea ilegală a site-ului Dojdi, a conturilor canalului de pe mai multe rețele sociale, precum și amenințările adresate unor angajați ai noștri, a devenit evident că siguranța personală a unora dintre noi este amenințată”, a spus Dziadko.

Anunțul redactorului șef al postului de televiziune Dojdi a venit la o zi după ce site-ul lui instituției media a fost blocat în Federația Rusă din ordinul Procuraturii Generale.

De asemenea, postul de radio Eho Moskvî a fost blocat pentru că a distribuit ceea ce autoritățile ruse au numit informații „care instigă activități extremiste, violență și informații false” despre invazia Rusiei în Ucraina.

Agenția de stat de monitorizare a presei din Rusia, Roskomnadzor, a avertizat mass-media din toată țara că acțiunile Rusiei în Ucraina nu pot fi numite „război” sau „invazie” și ar trebui, în schimb, denumite „o operațiune militară specială în Ucraina”.