Regele Charles al III-lea s-a întors la Londra pentru prima sa zi pe tronul britanic

Prințul Charles (acum rege) se afla joi, 8 septembrie la castelul Balmoral din Scoția, unde a decedat Regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani.

Vineri, Regele, în vârstă de 73 de ani, va înregistra un discurs către națiune, care va fi transmis seara.

Un tânăr se reculege în fața Palatului Buckingham după ce s-a anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a, Londra, 9 septembrie 2022

Mulți au izbucnit în lacrimi la anunțul veștii decesului Reginei Elisabeta a II-a, care a domnit 70 de ani, Londra, 8 septembrie 2022.

Prințul Charles cu o zi înainte de a deveni Regele Charles al III-lea, Scoția, 7 septembrie 2022.

El a anunțat că de vineri va începe o perioadă de doliu regal oficial, care va dura până la șapte zile după înmormântarea de stat a Reginei. Doliu regal este ținut de membrii familiei regale, precum și de personalul din gospodăriile regale și de trupele care au îndatoriri ceremoniale.

Liz Truss, aflată la a patra zi ca prim-ministru, va fi invitată vineri la Palatul Buckingham, unde se va întâlni cu noul monarh. Se va număra, de asemenea, printre miniștrii și politicienii de rang înalt care vor participa la un serviciu public de rugăciune și reflecție la Catedrala Sf. Paul din centrul Londrei, în această seară.

Anunțul oficial al decesului Reginei Elisabeta a II-a fixat pe porțile Palatului Buckingham, Londra, 8 septembrie 2022.

Noul premier, Liz Truss urmează să confirme durata doliu național, care va fi probabil de 12 zile, și se va încheia a doua zi după înmormântare Reginei.

Se așteaptă ca funeraliile să aibă loc luni, 19 septembrie, dar acest lucru nu a fost confirmat încă oficial.