Regele Charles către fotbaliștii englezi: „Fără dramă în ultimul minut, vă rog!”

Harry Kane (nr. 9) sărbătorește cu Ollie Watkins (nr. 19) victoria Angliei asupra Olandei din semifinala Euro 2024 de la Dortmund, la 10 iulie 2024.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a felicitat echipa națională de fotbal a Angliei pentru calificarea în finala campionatului european de fotbal Euro 2024, dar i-a rugat pe jucători să nu mai aștepte până în ultimul minut ca să tranșeze și finala cu Spania, de duminică.

Anglia a învins în semifinala de miercuri Olanda cu 2-1, golul victoriei venind cu doar câteva minute înainte de final. Mai înainte, în optimi, Anglia revenise de la 0-1 cu Slovacia la 2-1, în prelungiri, într-un final la fel de dramatic.

„Dacă-mi permiteți, aș vrea să vă îndemn să vă asigurați victoria înainte să apară nevoia de goluri-miracol în ultimul minut și drame cu penaltiuri”, a transmis suveranul britanic, adăugând: „Sunt sigur că astfel s-ar reduce cu mult pulsul colectiv al națiunii și tensiunea ei arterială”.

Fiul lui Charles, William, care este președintele Asociației de Fotbal din Anglia (FA), l-a lăudat în special pe jucătorul de la Aston Villa Ollie Watkins, care a înscris golul victoriei cu Olanda cu puține momente înaintea încheierii timpului regulamentar de joc venind de pe banca rezervelor.

„Ce frumusețe, Ollie! Felicitări, Anglia! Finaliști #EURO2024”, a scris William, care este fan al clubului Aston Villa, din Birmingham.

AFP relatează că William urmează să meargă la finala de duminică, de la Berlin, ca și premierul laburist nou-ales Keir Starmer, care ține în Premier League cu clubul londonez Arsenal. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te