Regina Elisabeta, o mare iubitoare de câini corgi și cai

Buchete de flori așezate pe o statuie a reginei Elisabeta și a corgisului ei, numită „The Windsor Lady”, după moartea monarhului britanic în Windsor, Marea Britanie, 14 septembrie 2022.  

Regina Elisabeta a II-a era cunoscută pentru dragostea sa pentru câini, iar la momentul morții sale, săptămâna trecută, avea cel puțin patru - doi corgi, un cocker spaniel și un dorgi - un câine născut din teckel și corgi.

Regina Elisabeta a II-a îi salută pe membrii Asociației Corgi din Manitoba în timpul vizitei de la Winnipeg, Canada, pe 8 octombrie 2002, într-un turneu de 11 zilei organizat cu ocazia Jubileului de Aur.

De-a lungul celor șapte decenii de domnie se crede că regina Elisabeta a II-a a avut cel puțin 30 de câini din rasa corgi galez (Pembroke).

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se plimbă alături de unul dintre corgi într-o fotografie de arhivă nedatată. Câinii reginei Elisabeta a II-a au fost o parte esențială a personalității sale publice, iar moartea ei a stârnit îngrijorare cu privire la cine va avea grijă de ei.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este însoțită de doi dintre fiii ei, prințul Andrew, în vârstă de 10 ani, în stânga, și prințul Edward, în vârstă de 6 ani, și de doi dintre corgi regali, în timp ce discută cu un oficial în gara Liverpool din Londra, la 30 decembrie 1970.

 

Persoane cu câini corgi de pluș participă la o paradă la finalul festivităților pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta, Londra, 5 iunie 2022.

Regina Angliei a primit pentru prima dată un câine Corgi la împlinirea vârstei de 18 ani. Pe nume Susan, ea a fost mama unor câine care ulterior s-au înmulțit pe parcursul celor șapte decenii de domnie ai reginei.

Willow, ultimul descendent direct al lui Susan, a murit în 2018. 

În timp, unii câini regali corgi au fost încrucișați cu dachsunds pentru a crea „Dorgi”, iar Majestatea Sa a deținut rase Corgi și Dorgi de atunci.

Regele Charles al III-lea se întâlnește cu o femeie care ține în brațe un corgi, la Castelul Hillsborough, 13 septembrie 2022.  

Prințul William declara în urmă cu mulți ani că animalele de companie ale reginei au fost secretul pentru a o face fericită pe bunica sa, deși a precizat că acestea pot fi zgomotoase.

Cei patru câini pe care îi avea regina înainte de deces vor locui cu fiul ei, prințul Andrew.

Câinii reginei Elisabeta a II-a sunt scoși la plimbare în incinta Palatului Buckingham, pe 1 aprilie 2009, pe lângă mașina fostului președinte american Barack Obama, în timp ce acesta avea o audiență cu regina.

Corgi au fost mereu alături de ea și au dus o viață privilegiată, demnă de o regină.

O altă mare pasiune a reginei Elisabeta a II-a a fost călăritul. Primul ponei al reginei i-a fost dăruit de bunicul ei, regele George al V-lea, un Shetland numit Peggy, marcând începutul unei iubiri de o viață pentru cai.

În timp, a devenit extrem de pricepută în călărie, dar și ca proprietar și crescător de cai, iar pasiunea ei pentru aceste animale era evidentă la reuniunile de curse la care participa în public, care includeau în mod regulat Derby-ul de la Epsom și Royal Ascot, o ocazie regală încă din 1711.

Această imagine a fost realizată la trei zile după moartea mamei sale, pe 2 aprilie 2002.

Regina Elisabeta a II-a și fiul său, Charles, urmăresc cursele de cai, în ziua celei de-a 40-a aniversări a încoronării reginei, pe 2 iunie 1993, la Epsom.

Ea a urmărit adesea proprii cai în curse și a fost martoră la câteva victorii notabile. La 18 iunie 1954, calul ei, Landau, a câștigat Rous Memorial Stakes, iar un armăsar numit Aureole a câștigat Hardwicke Stakes.

În 1957, regina a avut patru câștigători în timpul săptămânii de la Ascot și a devenit primul monarh domnitor care a câștigat Cupa de Aur de la Royal Ascot cu pur-sângele său, Estimate, în 2013.

De asemenea, calul ei Highclere a câștigat celebrul Prix de Diane la Chantilly în 1975.

Regina Marii Britanii observă caii care concurează în timpul Windsor Royal Horse Show, în Windsor, lângă Londra, pe 13 mai 2016.

Tatăl reginei, George al VI-lea, a respectat tradiția curselor de cai asociată regilor, fiind de asemenea un pasionat de creșterea animalelor de rasă.

La moartea regelui, în 1952, Elisabeta a moștenit operațiunea Royal Studs din Sandringham, pe lângă grajdurile tatălui ei. De-a lungul vieții sale a ajuns să dețină peste 100 de cai de rasă.

Regina Elisabeta a Marii Britanii și Camilla, Ducesa de Cornwall, sosesc cu trăsura la Hipodromul Ascot, pe 19 iunie 2019.

În cei 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a lipsit doar o singură dată de la Royal Ascot, la reuniunea din luna iunie a acestui an.