Regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a fost bombardată peste noapte

Militarii ucraineni se pregătesc să tragă asupra pozițiilor rusești cu un obuzier M777 furnizat de SUA în regiunea Harkov, Ucraina, joi, 14 iulie 2022

Autoritățile ucrainene au anunțat că armata rusă a bombardat puternic regiunea nord-estică Harkov în noaptea de 14-15 iulie, în timp ce eforturile de salvare continuau în Vinița, oraș istoric situat în sud-vestul țării. Zeci de persoane au fost ucise sau sunt date dispărute după ce o clădire de apartamente a fost bombardată.

Serviciul de stat ucrainean pentru situații de urgență a raportat că regiunea Harkov și centrul regional au fost lovite cu rachete începând cu ora locală 3:00, în cursul nopții.

Rachetele au lovit cel puțin o casă, precum și în apropierea unei unități de învățământ. Nu au existat informații sigure privind victimele.

Kievul spune de săptămâni întregi că forțele rusești încearcă să facă din Harkov un „oraș de pe linia întâi” a frontului.

Între timp, echipele de salvare încercau să localizeze cele cel puțin 39 de persoane date dispărute după ce rachetele rusești au lovit orașul istoric Vinița din centrul Ucrainei pe 14 iulie, lăsând în urmă zeci de civili morți și răniți.

Autoritățile ucrainene au declarat că cel puțin 23 de persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise în atacul de la prânz asupra unui oraș aflat la sute de kilometri de linia frontului, care a avut loc în timp ce oficialii UE s-au reunit la Haga pentru a discuta despre crimele de război din Ucraina.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Atacul de la Vinița avea o țintă militară, susține Moscova