Restricțiile de acces în Aeroportul Chișinău au fost prelungite

Poliția de frontieră a anunțat pe 15 mai că a contracarat noi tentative de contrabandă cu valută la Aeroportul Internațional Chișinău.

Restricțiile de acces în Aeroportul Internațional Chișinău au fost prelungite cu 14 zile. Pasagerii vor putea intra în aeroport numai în baza biletului de călătorie și actelor de identitate.

Decizia a fost luată de Grupul de Management al Riscurilor, în scopul asigurării „unui confort optim și siguranței tuturor călătorilor”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Inițial, măsurile restrictive au fost introduse pentru perioada 1 – 16 mai. De atunci, accesul în aeroport este permis numai pasagerilor care prezintă biletul și documentul de călătorie, personalului în baza permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor.

Totodată, au fost luate măsuri sporite de securitate, fiind suplimentat numărul polițiștilor de frontieră la aeroport și al echipajelor specializate.

Autoritățile au spus că restricțiile ar fi necesare pentru fluidizarea traficului de călători și sporirea securității în perioada sărbătorilor de la începutul lunii mai.

Poliția de Frontieră și-a reluat apelul către călători de a se prezenta cu cel puțin trei ore înaintea zborului, inclusiv pentru prevenirea ambuteiajelor la aeroport.

Tot pe 15 mai, poliția moldoveană a anunțat contracararea unor noi tentative de contrabandă cu valută la Aeroportul Internațional Chișinău. Banii ar fi fost introduși în Moldova de către pasageri care soseau de la Moscova, la sfârșitul lunii aprilie și început lunii mai, iar în urma perchezițiilor poliția a confiscat circa 130.000 dolari (peste 2.300.000 lei).

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te