Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”

Invitata emisiunii este ziarista Victoria Vasilos.

În perioada 26-29 aprilie curent, reprezentanți ai autorităților publice locale din mai multe raioane din Moldova și județe din România, au participat la un șir de evenimente, ce s-au desfășurat la Ploiești, județul Prahova, România. Raionul Glodeni a fost reprezentat de dl Ion Leucă, președintele raionului și vicepreședinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. În timpul discuțiilor între oficialii români cu omologii moldoveni, s-a pus accentul pe promovarea raioanelor din Republica Moldova în spațiul Uniunii Europene, fapt pentru ce se depun eforturi în identificarea partenerilor și inițierea de proiecte de dezvoltare. Delegația moldovenească a participat și la deschiderea expoziției „Fabricat în Republica Moldova”, eveniment organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a României, susținut de Consiliul Județean Prahova și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Your browser doesn’t support HTML5

Din sumarul ediției de joi: Câmpia Glodenilor

În raionul Glodeni se răresc rândurile participanților în cel de-al doilea război mondial. Astfel în ajun de 9 mai, Ziua Victoriei de ajutoare materiale unice vor beneficia 54 de persoane: 5 invalizi, 13 participanți, 9 persoane asimilate și 27 de văduve de război.

Anual Secția Administrativ-Militară Glodeni desfășoară ziua recrutului cu genericul „Pe meleagurile natale”. Și în acest an evenimentul a adunat sute de tineri din toate localitățile raionului, care și-au demonstrat capacitățile sportive în cadrul mai multor probe. Învingătoare a fost desemnată echipa din comuna Balatina. Activitatea are drept scop familiarizarea tinerilor ostași cu specificul vieții militare, promovarea imaginii pozitive a Armatei Naționale, precum și promovarea educației patriotice.

Conform unui top al celor mai bune spitale din țară, realizat de o organizație neguvernamentală locală, spitalul raional Glodeni a fost clasat pe poziția 23. S-a luat în calcul condițiile instituțiilor medicale, dotarea tehnică a acestora, productivitatea lor. Chiar dacă spitalul din Glodeni a fost supus multor lucrări de reparații capitale, totuși acesta nu a acumulat punctajul necesar pentru a urca pe primele zece poziții.

În primele trei luni ale anului curent, conform datelor oferite de Oficiul Stării Civile, în raionul Glodeni s-au născut 150 de copii, au decedat 290 de persoane, și-au oficializat căsătoria 71 de cupluri și au divorțat alte 57.