Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”

Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Vasilos.

„Pentru al 34-lea an consecutiv tabăra de odihnă „Andrieș” situată în mijlocul pădurii din satul Hîjdieni, raionul Glodeni, și-a deschis larg porțile pentru copiii dornici de odihnă. În acest an tabăra găzduiește în primul schimb 190 de copii. Costul unei foi de odihnă se estimează la 1400 de lei.

Your browser doesn’t support HTML5

Din sumarul ediției de joi a Cămpiei Glodenilor

Asociația Copil Comunitate Familie împreună cu programul pentru copii al Națiunilor Unite, UNICEF, au inaugurat recent, în orașul Glodeni, o creșă socială pentru copii de vîrstă fragedă, unde părinții își pot lăsa copii pe timp de zi fără plată. Creșa face parte dintr-un efort de prevenire a abandonului și este a cincea creșă socială deschisă pînă acum de Asociația „Copil, comunitate, familie” din Moldova.

Sezonul pomușoarelor este în toi, așa că pe plantațiile doldora de rod este mare agitație. Nicolae Mîrza din satul Iabloana deține zece hectare de fructe de sezon și se bucură de prima roadă. În afacere a investit peste un milion de lei și a sădit zece hectare cu coacăză neagră, mure, zmeură și căpșune. Odată ce sunt coapte, fructele ajung la piețele din municipiul Bălți.

Școala profesională din orașul Glodeni este o instituție cu o istorie croită pe parcursul a zeci de ani, ce pregătește cadre calificate la specialitățile: zidar, lăcătuș, tractorist-mașinist, tencuitor, placator cu plăci etc. În acest an, urmași ai meșterului Manole cu acte de specialitate au devenit 90 de tineri, proaspăt absolvenți.

Cuhnești Art Fest și Simpozion de artă în lunca Prutului sunt două evenimente într-un singur festival „Cuhnești Arts Festival”, organizat de Alex Calancea Band în perioada 28-30 iulie curent. Organizatorii au decis să pună la cale „o întâlnire” a artei plastice cu muzica într-o tabără de creație pentru artiști și talentele lor. Evenimentul se va desfășura în satul Cuhnești, în aer liber, iar oaspeții vor fi cazați în corturi pe lîngă luncile Prutului și vor fi hrăniți cu mîncare gătită la cuptor.

Și în acest an Serviciul Cultură Glodeni organizează concursul de interpretare vocală „Constelație muzicală”. Ediția curentă se va desfășura pe 9 iulie, în grădina publică din oraș. La evenimentul cultural vor participa copii și tineri talentați din raionul Glodeni și din țară. În recital vor evolua interpreții Larisa Ungureanu și Anatol Rudei.”

[Transcriere: Nicu Gușan]