Rezultate parțiale, aproape finale: tabăra „DA” pe primul loc la referendum, Maia Sandu – avantaj în creștere la prezidențiale

Interiorul unei secții de votare din București.

Datele actualizate de Comisia Electorală Centrală arată că voturile „DA” la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană prevalează în fața celor negative.

După numărarea a 98,33% de procese verbale, pentru opțiunea „DA” s-au expus 50,03% (730.832 de voturi), iar pentru cea „NU” – 49.97% (730.088 de voturi). Numărătoarea sugerează că opțiunile pentru „DA” au o ușoară tendință de creștere, reflectând probabil venirea rezultatelor din diaspora occidentală.

Rezultatele parțiale la prezidențiale, după numărarea a 98,29% din procesele verbale ale secțiilor de votare, sugerează inevitabilitatea turului II la scrutinul prezidențial care ar urma să aibă loc pe 3 noiembrie.

Atunci, moldovenii vor avea de ales între Maia Sandu și candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

Actualmente, Sandu conduce cu 41,92% din voturi, urmată de Stoianoglo (26,35%). Pe locul trei se află Renato Usatîi cu 13,73%. Clasamentul este completat de Irina Vlah (5.46%) și Victoria Furtună (4,52%).

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te