Rețele sociale: Soția consultantului RFE/RL Ihar Losik, închis în Belarus, a fost reținută

Daria Losik, soția consultantului RFE/RL Ihar Losik

Soția consultantului RFE/RL Ihar Losik, aflat la închisoare, ar fi fost reținută pentru „facilitarea activităților extremiste”, o acuzație care se pare că ar fi fost formulată după un interviu pe care l-a acordat postului de televiziune Belsat.

Canalul Telegram BGM, fondat de Losik, citează mai multe alte canale Telegram apropiate guvernului, care informau pe 17 octombrie că Daria Losik se confruntă cu această acuzație din cauza interviului acordat postului de televiziune Belsat, cu sediul în Polonia, pe care autoritățile belaruse l-au închis și etichetat drept extremist în iulie anul trecut.

Știrea că Daria Losik a fost reținută nu a fost confirmată încă oficial de autoritățile belaruse.

Ihar Losik a fost condamnat la 15 ani de închisoare în decembrie anul trecut, în baza unor acuzații care rămân neclare. Soțul liderului opoziției belaruse în exil Svetlana Țihanovskaia, Siarhei Țihanovski, precum și alți patru bloggeri și activiști ai opoziției au fost condamnați la perioade lungi de închisoare împreună cu Losik la acea vreme.

Losik și ceilalți inculpați au insistat asupra faptului că dosarul împotriva lor este motivat politic. Losik și soția sa au o fetiță de 4 ani.