Richard Moore (MI6): Armata rusă ar putea face o pauză după progresele nesemnificative din Ucraina

Richard Moore, directorul MI6

Armata rusă va începe probabil o pauză operațională în următoarele săptămâni, după ce în ultima vreme a înregistrat doar progrese graduale pe câmpul de luptă, a declarat la 21 iulie șeful Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii.

Richard Moore, șeful serviciului cunoscut sub numele de MI6, a declarat la Forumul de securitate Aspen din statul american Colorado că progresul pe care forțele rusești l-au făcut în Ucraina în ultimele luni nu înseamnă decât „un număr mic de kilometri”, iar atunci când acestea cuceresc un oraș, „nu mai rămâne nimic. Este distrus total".

El a adăugat că MI6 estimează că rușilor le va fi din ce în ce mai greu să furnizeze trupe combative în următoarele săptămâni. „Cred că sunt pe punctul de a se epuiza”, a spus el.

Pauza operațională va oferi forțelor ucrainene, al căror moral, a spus el, este încă ridicat, ocazii de a riposta cu „cantitățile tot mai mari de armament eficient” pe care le-au primit. Moore susține că războiul „în mod evident nu s-a terminat" și, odată cu venirea iernii și presiunea impusă de aprovizionarea cu gaze, „ne așteaptă o perioadă dificilă”. Dar este important ca forțele ucrainene să-și demonstreze capacitatea de a riposta și este important ca Europa să continue să sprijine militar Ucraina.

### Vezi și... ### SUA vor trimite Ucrainei încă patru sisteme mobile de rachetă HIMARS