Român acuzat de tentativă de omor în urma înjunghierii unei fetițe de 11 ani într-o zonă turistică din Londra

Polițiști călare în Leicester Square, la Londra, după atacul cu cuțit pus pe seama unui român.

Un bărbat acuzat de înjunghierea unei fetițe de 11 ani în aglomeratul cartier al teatrelor din Londra a fost acuzat marți de tentativă de omor. Românul Ioan Pintaru a apucat-o de gât cu brațul și a înjunghiat-o de opt ori, rănind-o grav, au spus procurorii.

Fetița a fost spitalizată și a necesitat o intervenție de chirurgie plastică pentru rănile de la față, umăr, încheietură și din zona gâtului, a declarat procurorul David Burns, citat de Associated Press.

Autoritățile nu au oferit un motiv pentru atac, dar poliția a declarat că nu există nici un indiciu că înjunghierea ar fi legată de terorism și nu cred că suspectul o cunoștea pe fată, nici pe mama ei, care era de față.

Atacul a avut loc în jurul orei 11:30 a.m. luni, în Leicester Square, o zonă turistică, în fața unei ceainării.

Un angajat al localului și niște trecători au sărit pe suspect și l-au ținut la pământ până la sosirea poliției. A fost recuperat un cuțit de friptură.

„Din fericire, membrii publicului au intervenit, ceea ce a prevenit rănirea și mai gravă a copilului”, a spus procurorul Burns.

Mama fetiței nu a fost rănită, deși inițial așa părea, deoarece era acoperită de sângele fiicei sale, a declarat poliția.

Pintaru, în vârstă de 32 de ani, cetățean român, a fost pus în arest preventiv. I s-a ordonat să se prezinte pe 10 septembrie la Curtea Penală Centrală din Londra, cunoscută sub numele de Old Bailey.

Înjunghierea a avut loc pe fondul unei creșteri recente a atacurilor cu cuțitul în Marea Britanie. Tensiunea în țară este încă ridicată după zile de violență, în care mulțimi scandând lozinci anti-imigrație și islamofobe s-au ciocnit cu poliția în zeci de orașe și localități.

Tulburările au fost alimentate de activiștii de extremă dreapta, care au folosit rețelele sociale pentru a răspândi informații false despre o înjunghiere în masă care a ucis trei fete în timpul unui curs de dans, într-un oraș de provincie.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te