România construiește adăposturi antiaeriene lângă granița cu Ucraina

Soldați români încep construcția unui adăpost antiaerian pentru locuitorii din satul Plauru, în Delta Dunării, la aproximativ 300 de kilometri est de București, pe 12 septembrie.

Ministerul român al Apărării a ordonat construirea structurilor după ce au fost găsite fragmente de drone în weekend.

Soldații români se îndreaptă spre un câmp unde vor începe să construiască un adăpost antiaerian.

Bucureștiul a făcut acest anunț după ce autoritățile au găsit în zona Plauru, peste granița cu Ucraina, fragmente ale unei drone „similare cu cele folosite de armata rusă” .

Soldați români umplu saci de nisip.

Bucureștiul a întărit monitorizarea spațiului său aerian în urma atacurilor repetate cu rachete rusești în apropierea graniței sale.

La ridicarea celor două adăposturi au participat circa 50 de militari români.

Adăposturile din beton sunt concepute pentru a "proteja locuitorii" din Plauru și vor fi predate autorităților locale după ce vor fi finalizate.

Decizia de a construi adăposturile a fost luată după ce autoritățile de la București au hotărât că trebuie adoptate „măsuri de protecție pe teritoriul național în imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina”.

După ce negocierea acordului care permitea transportul de cereale a eșuat, Kremlinul și-a intensificat atacurile asupra porturilor și infrastructurii ucrainene de la Marea Neagră, esențiale pentru exporturile agricole necesare limitării crizei alimentare mondiale.

Soldați români se întorc la unitate după ce au construit adăposturile antiaeriene.

După declanșarea invaziei totale și neprovocate a Ucrainei de către Moscova în februarie 2022, NATO a făcut tot posibilul pentru a împiedica extinderea războiului pe teritoriul alianței.

România, membră a NATO, a început construcția de adăposturi antiaeriene pentru rezidenții care locuiesc în apropierea graniței ucrainene, după atacurile repetate ale Rusiei asupra unor situri din Ucraina aflate în apropierea frontierei.