România: vacanță prelungită pentru elevi, anul școlar se încheie pe 2 iulie

În România, elevii vor avea o vacanță de primăvară prelungită cu două săptămâni - între 2 aprilie și 4 mai -, respectiv, anul școlar se va încheia pe 2 iulie și nu pe 18 iunie, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Bacalaureatul rămâne deocamdată la datele planificate, între 28 iunie și 1 iulie, cu prezență fizică, rezultatele finale urmând să fie afișate pe 9 iulie.

Ministrul a declarat la Antena 3 că unul din avantajele modificării structurii anului școlar este că, în loc de două săptămâni de învățământ online în aprilie, elevii ar putea avea două săptămâni de prezenta fizică în luna mai.

Totodată, marți seara a intrat în vigoare ordinul comun al miniștrilor sănătății și educației care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie al incidenței Covid.

Potrivit Digi24, noile reglementări prevăd că „scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Școlile vor rămâne deschise „cel puţin până la data de 1 aprilie”, a spus ministrul Cîmpeanu în conferința de presă de marți, adăugând că „ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie”. „Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, mall-uri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile”, a mai spus ministrul român al educației, Sorin Cîmpeanu.