Romgaz a deschis o sucursală la Chișinău pentru furnizarea gazelor

Directorul general al companiei, Răzvan Popescu, spune că Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securității în aprovizionare cu gaze naturale în R. Moldova.

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, și-a deschis o nouă sucursală în Republica Moldova. Compania a anunțat că, pe 16 mai, la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, a fost înregistrată Sucursala Romgaz din Chișinău.

Romgaz intenționează să își extindă furnizarea de gaze naturale la nivel regional, a anunțat directorul general al companiei, Răzvan Popescu.

„Demersul înregistrării Sucursalei Romgaz la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030”, a declarat Popescu.

Potrivit lui, Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securității în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar „pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”, menționează directorul executiv al companiei, într-un comunicat de presă.

După deschiderea sucursalei la Chișinău, urmează obținerea licenței de furnizare a gazelor.

„În perioada imediat următoare, Romgaz va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat și Aristotel Jude, directorul general adjunct al Romgaz.

De la începutul războiului în Ucraina, autoritățile moldovene depun eforturi pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze și reducerea dependenței de concernul rus Gazprom.

În ianuarie 2024, Republica Moldova a aderat, împreună cu Ucraina și Slovacia, la coridorul vertical de transport al gazelor naturale, o structură menită să asigure conectivitatea energetică în Europa Centrală și de Sud Est, alăturându-se astfel Greciei, Bulgariei, României și Ungariei.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te