România a eliminat limita de vârstă pentru inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca

În România, ca și în alte țări europene, autoritățile medicale au eliminat limita de vârstă pentru inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, despre care au fost suspiciuni că nu ar fi potrivit pentru persoanele în vârstă.

România a început să folosească vaccinul AstraZeneca din 15 februarie pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, amintește serviciul pentru România al Europei Libere, în pagina sa de net.

Teama (de vaccinul AstraZeneca) a fost amplificată în mod artificial”, a declarat EL Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.Vaccinul e demonstrat că e solid, sigur, ușor de transportat și administrat".

Vaccinul suedezo-britanic Oxford-AstraZeneca a primit autorizaţie pentru utilizarea de urgenţă în Marea Britanie în decembrie 2020.

Inclusiv grație lui, Marea Britanie se află pe un loc fruntaș în lume la vaccinarea împotriva cornavirusului de tip nou.

În Uniunea Europeană, vaccinul AstraZeneca se numără printre cele trei autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), alături de Pfizer BionTech și Moderna.