România: Acuzat că și-ar fi falsificat CV-ul, ministrul Florin Roman a demisionat

Florin Roman

Noul guvern din România a suferit miercuri o primă pierdere de personal prin demisia ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, acuzat că și-ar fi falsificat CV-ul.

### Vezi și... ### „Învârtita” pe scena politică românească

Roman și-a anunțat decizia pe Facebook, plângându-se că este victima unui atac din partea adversarilor politici și anunțând că îl dă în judecată pe presupusul inițiator al campaniei împotriva sa, politicianul din opoziție Dacian Cioloș. Mai devreme, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Daniel David, declarase că ministrul a studiat la un colegiu din Alba Iulia, iar la Universitatea din Cluj numai și-a dat examenul de absolvire, fără să fie licențiatul ei, așa cum pretinde. Florin Roman și-a trecut în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților, că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Științe economice, specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996).

În postarea pe Facebook, ministrul demisionar nu a explicat limpede discrepanța, spunând doar că ar fi comis „o neglijență” în redactarea CV-ului. România este condusă de puțină vreme de un guvern de coaliție între Partidul Național Liberal (PNL), dominat de președintele Klaus Iohannis, și Partidul Social Democrat. Florin Roman, fost președinte interimar al Camerei Deputaților în perioada crizei de guvern din toamnă, este liberal.