România: de Bobotează se impun reguli sanitare speciale

Romania - Un preot strabate ulitele comunei Adancata in Suceava, in ajunul sarbatorii Bobotezii, marti, 5 ianuarie 2021. Inquam Photos / Casian Mitu

La București, de Bobotează, jandarmeria va asigura respectarea regulilor sanitare și de distanțarea socială în perimetrul Patriarhiei, pentru credincioșii care vor veni să ia apă sființită (Aghiasma Mare). „Pentru a se evita aglomerarea credincioșilor la distribuirea Aghiasmei Mari, nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenți, ci credincioșii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată”, a anunțat Patriarhia.

La Constanța, circa 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează, care se va desfășura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care spune că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”, transmite Mediafax. „Noi vom ține sărbătoarea ca întotdeauna”.

De asemenea, ÎPS Teodosie a mai spus că preoții din Constanța vor merge în casele oamenilor cu Botezul Domnului, singura diferență față de anii trecuți fiind obligativitatea de a purta măști și mănuși.