România: eșecul listei Cioloș în Parlament, pe fundalul crizei sanitare

Liderul Uniunii Salvați România (USR); Dacian Cioloș nu a obținut votul de investire în Parlament, București, 20 octombrie 2021.

În România s-au înregistrat miercuri dimineață peste 17.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și 423 de decese. Marți, 19 octombrie, s-a înregistrat cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei - 18.863 de noi îmbolnăviri și 561 de decese.

Președintele Klau Iohanni a convocat miercuri președintele Klaus Iohannis la Cotroceni pe cei responsabili cu instituirea „unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor. Orice alte teme trec în plan secund, nimic nu este mai presus de viață”a spus președintele, care a continuat: „Campania de vaccinare s-a mișcat mult prea lent”.

Cum era de așteptat, criza politică pe de altă parte se prelungește : lista de miniștrii și programul de guvenare înaintare de premierul desemnat Dacian Cioloș, liderul USR, nu a reușit să obțină numărul necesar de voturi pentru a fi învestit, rezultat previzibil, de altfel, astfel că se va prelungi criza politică. Au fost 88 de voturi "pentru", iar ca să fie învestit Cabinetul USR avea nevoie de 234 de voturi.