România: mai bine de jumătate din profesori nu vor să se vaccineze

În România, un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” arată un grad foarte mare de neîncredere a profesorilor față de vaccinul împotriva COVID-19.

Peste jumătate dintre cei intervievați refuză să facă vaccinul, în condițiile în care medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că elevii s-ar putea întoarce fizic la școală la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, când se va termina vaccinarea profesorilor și a persoanelor în vârstă.

Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinşi şi angajaţii din sistemul de învăţământ.

Peste 13.000 de angajaţi din învăţământ au răspuns la chestionarul Federației sindicale, iar 56,3% dintre respondenţi spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19. 43,2% dintre respondenţi afirmă că doresc revenirea la şcoală şi la predarea faţă în faţă înainte de începerea campaniei de vaccinare, potrivit unui comunicat al federaţiei.

Organizaţia menţionează că 13.356 de angajaţi din învăţământ au răspuns la întrebările puse de FSE „Spiru Haret”, marea majoritate a acestora (92,6%) fiind cadre didactice.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cei mai mulţi dintre respondenţi sunt în categoria de vârstă 40 - 49 ani (38,3%), urmează cei din categoria de vârstă 50 - 59 ani (23,3%) şi cei din categoria 30 - 39 de ani (21,8%).

Mai multe, pe pagina Europei Libere pentru România.