România: număr record de pacienți cu Covid-19 la terapie intensivă

Romania: Pacienti internati cu diagnosticul Covid-19 sunt ingrijiti de medici in saloanele si ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, 31 martie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

În România, numărul pacienților cu Covid-19 internați la terapie intensivă a ajuns duminică la un nou nivel record, punând presiune spitalele din toată țara. Într-o conferință de presă, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că sunt peste 13.000 de pacienți Covid în spitale.

„Vedem de asemenea o rată de infectare în creștere, vedem apariția bolii și la pacienți fără comorbidități. Vedem familii întregi care ajung la spital” a mai spus Ministrul Sănătății, care a atras atenția și asupra faptul că a crescut numărul copiilor infectați cu coronavirus și internați: „avem în acest moment 167 de copii internați, din care 16 sunt în secții ATI, doi dintre ei intubați”.

Duminică s-au înregistrat peste 4.100 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, și 97 de decese legate de Covid-19. La terapie intensivă sunt internate 1.456 de persoane - un nou record, precizează Hotnews.ro.

Luni ajunge în România cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer: peste 500.000 de doze.