România: Suceava iese din carantină. De pe 18 mai, stare de alertă

București, aprilie 2020.

În România, municipiul Suceava din nord-estul țării și o serie de comune limitrofe au fost scoase de sub carantină, decizie anunțată miercuri seară de ministrul de interne. De vineri, 15 mai, se încheie starea de urgență impusă cu două luni în urmă la fel ca și în Republica Moldova. Ulterior, în România va intra în vigoare starea de alertă, aprobată miercuri, 13 mai de Parlament după o serie de dispute juridice, în care a fost implicată și Curtea Constituțională. Măsură este luată tot pentru a continua lupta cu răspândirea pandemiei de coronavirus.

Mai multe despre situația din România: romania.europalibera.org

Starea de alertă intră în vigoare pe 18 mai pe o perioadă de 30 de zile. Este de așteptat ca guvernul să decidă astăzi, joi, ce măsuri de relaxare controlată a restricțiilor se vor aplica sub regimul stării de alertă, ce restricții sanitare vor rămâne în vigoare și cum a precizat și ministrul Sănătății Nelul Tătaru, ce măsuri se vor lua în caz că se observă o nouă creștere explozivă a numărului de noi contaminări cu coronavirus.

În România sunt peste 16 mii de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus și peste o mie de decese puse în legătură cu Covid-19.