România: începe anul școlar, concomitent cu campania de vaccinare anti-Covid în școli și universități

București, școala gimnazială 81, în prima zi de școală, România, 13 septembrie 2021.

În România, la deschiderea noului an școlar, pe 13 septembrie, numai 61% din angajații din învățământ sunt vaccinați anti-Covid, a informat Ministerul Educației. Pentru moment, în cele mai multe școli, orele au loc cu prezența fizică, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu noul coronavirus, relatează Spotmedia.md.

A fost emis un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care prevede în continuare asigurarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi circuite clare de acces în sălile de clasă.

Tot de luni, 13 septembrie, începe și campania de vaccinare anti-COVID în învăţământul preuniversitar şi cel universitar.

Șeful campanie naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, aprecizat că în școli vaccinare se desfăşoară în trei modalităţi: "fie cu echipe mobile de vaccinare, fie prin înfiinţarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale, fie prin arondarea unităţilor de învăţământ la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre cele două vaccinuri ce au recomandare de administrare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, respectiv Pfizer sau Moderna".