România înregistrează noi numere record de cazuri de Covid-19

Câteva sute de persoane au participat la un protest organizat pentru a cere ridicarea obligativitatii purtarii mastii, in Bucuresti, sambata 10 octombrie 2020. Inquam Photos / George Calin

În România sâmbătă s-a trecut de pragul de 150 de mii de infectări, după ce în ziua respective fuseseră înregistrate încă 3.517 de cazuri noi de persoane infectate.

Pe de altă parte, România a suspendat zborurile comerciale spre și dispren R. Moldova – pentru că țara se află pe așa-numita lista „galbenă”a statelor cu înalt grad de răspândire a noului coronavirus. Listă care se actualizează săptămânal. Au fost introduse și reguli mult mai stricte de carantină pentru persoanele care intră în România, venind din aceste țări cu un grad înalt de risc epidemiologic.

### Vezi și... ### R.Moldova a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Concomitent cu înregistrarea unui număr record de noi cazuri de Covid-19, sute de persoane au protestat sâmbătă la București, împotriva purtării obligatorii a măștii.

Mai multe: romani.europalibera.org

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă guvernele din Europa să ia rapid măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. O atenție deosebită trebuie acordată adunărilor cu mulți oameni, atrag atenția experții organizației, care le cer în același timp autorităților să evite pe cât posibil reimpunerea carantinei totale