Rudele ajută la investigarea crimelor de război din estul Ucrainei

Ucrainenii ai căror apropiați au fost uciși în timpul ocupației din Izium s-au reunit pentru a li se face teste ADN, în timp ce anchetatorii adună probe pentru dosarul crimelor de război care ar fi fost comise în timpul invaziei rusești. 
 

Anna Suhova, în vârstă de 78 de ani, completează documentele necesare anchetatorilor crimelor de război. Ea urmează să dea o probă de sânge pentru testul ADN care va confirma identitatea fratelui ei mort.
 

Un bărbat se supune unui test ADN într-un laborator mobil din Izium.

În orașul ucrainean recent recucerit a fost organizat un laborator de teste ADN pentru a ajuta rudele persoanelor exhumate din cimitirele comune să identifice în mod oficial rămășițele pământești ale rudelor lor.
 

O fotografie din 4 noiembrie arată morminte goale într-o pădure din Izium, după exhumarea cadavrelor de către anchetatorii ucraineni pentru crime de război.

Izium a fost ocupat de forțele rusești din aprilie până la începutul lunii septembrie, când masiva  contraofensivă ucraineană a împins armata invadatoare afară din regiunea Harkov.

Membri ai Serviciului de Urgență din Ucraina se odihnesc în timpul lucrărilor de exhumare de la o groapă comună din Izium, la 16 septembrie.

După recucerirea orașului Izyum, au fost descoperite mai multe cimitire improvizate în pădure, inclusiv unul care conținea cadavrele a 440 de persoane.

Procurorii ucraineni și experții criminaliști examinează, în ziua de 31 octombrie, o mașină incendiată în Izium .

Potrivit martorilor locali, trei persoane au fost împușcate mortal de către trupele rusești în această mașină sau în apropierea acesteia în timpul ocupației. 

Un bărbat părăsește un laborator mobil de testare ADN din Izium, la 4 noiembrie.

Testele ADN permit confirmarea identității cadavrelor fără ca rudele să fie nevoite să treacă prin trauma unei identificări vizuale.

Ina Kuprianov, muncitoare la o fabrică, așteaptă să facă testul ADN pentru identificarea tatălui ei, în Izium.

Ucraina a trimis mai multe echipe de anchetatori în regiunea Harkov. Procurorul general Andri Kostin a anunțat că echipele vor „inspecta infrastructura distrusă și actele de violență împotriva locuitorilor”.

Ucrainenii ai căror apropiați au fost uciși în timpul ocupației din Izium s-au adunat pentru a face teste ADN, în timp ce anchetatorii strâng date la dosarul crimelor de război care ar fi fost comise în timpul invaziei rusești.