Salman Rushdie a fost deconectat de la ventilator și poate vorbi după atacul din 12 august

Scriitorul Salman Rushdie a suferit răni grave în urma unui atac cu cuțitul, pe 12 august

Salman Rushdie a fost deconectat de la un ventilator și poate vorbi după ce a suferit răni grave în urma unui atac cu cuțitul.

Agentul lui Rushdie, Andrew Wylie, a confirmat informați pentru jurnaliștii americani, fără a oferi mai multe detalii. Ieri, 13 august, bărbatul acuzat că l-a atacat cu o zi înainte la un centru educațional din vestul statului New York a pledat nevinovat la acuzațiile de tentativă de omor și agresiune, în ceea ce un procuror a numit o crimă „planificată în prealabil”. Un avocat al lui Hadi Matar a pledat în numele acestuia în timpul unei audieri în vestul statului New York. Un judecător a ordonat ca Hadi Matar să fie reținut fără cauțiune.

Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a suferit leziuni la ficat și nervi secționați la un braț și la un ochi în urma atacului. Probabil că își va pierde ochiul rănit, declarase Wylie după atac.

Rushdie a fost amenințat cu moartea ani de zile pentru romanul său „Versetele satanice”, pe care unii musulmani îl consideră plin de blasfemii.

Matar, în vârstă de 24 de ani, este acuzat că s-a urcat pe scenă,= la Chautauqua Institution și l-a înjunghiat pe Rushdie de cel puțin 10 ori în față, gât și abdomen.