Rusia: 968 decese provocate de covid într-o singură zi

Rusia a înregistrat sâmbătă un număr record de decese provocate de COVID-19 într-o singură zi, anume 968, decesele zilnice depășind pragul de 900 pentru a patra zi consecutivă.

Grupul de lucru pentru combaterea pandemiei a spus că au fost confirmate în ultimele 24 de ore peste 29.000 de noi infecții.

Cifrele în creștere reflectă tendințele din alte țări, unde varianta Delta, mai contagioasă, s-a răspândit pe scară largă. Autoritățile ruse au dat vina de asemenea pe o rată de vaccinare scăzută.

În ciuda faptului că anul trecut Kremlinul a anunțat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului, mulți ruși au refuzat să se vaccineze.

Tatiana Golikova, viceprim-ministru care supraveghează politica de sănătate, a declarat pe 8 octombrie că aproape 33% din cei aproape 146 de milioane de locuitori au primit cel puțin o doză de vaccin coronavirus, iar 29% au fost complet vaccinați.

În ciuda numărului crescând de cazuri și decese, Kremlinul a respins ideea impunerii unui nou lockdown la nivel național, delegând puterea de a aplica restricții autorităților regionale.