Rusia a atacat Krivoi Rog, în timp ce războiul ajunge la a 500-a zi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Insula Șerpilor din Marea Neagră pe 8 iulie, cea de-a 500-a zi a războiului pe scară largă dintre Ucraina și Rusia

Rușii au atacat în noaptea de 7 spre 8 iulie orașul Krivoi Rog, rănind cel puțin o persoană și avariind mai multe clădiri și vehicule, au declarat oficialii locali în dimineața zilei de 8 iulie.

Potrivit autorităților locale, în urma atacului cu drone, daunele au fost „semnificative”. Lovitura dronelor a distrus clădirea unei întreprinderi agricole și a avariat șapte camioane.

În același timp, autoritățile ucrainene susțin că situația în oraș este „sub control” , iar toată infrastructura importantă, funcționează în mod normal.

Orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Krivoi Rog, a fost atacat în ajunul celor 500 de zile de război.

500 de zile de război împotriva Ucrainei, în fotografii

Cele mai recente lovituri rusești vin în timp ce Ucraina încearcă să-și continue contraofensiva împotriva invaziei Rusiei.

Între timp, Statele Unite au confirmat că următorul pachet de ajutor militar, destinat Ucrainei, va include muniții cu dispersie . Munițiile cu dispersie sunt bombe care se deschid în aer și eliberează zeci de bombe mai mici, multe dintre care nu explodează.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulțumit președintelui SUA Joe Biden și poporului american pentru „pachetul de ajutor foarte necesar”. El a mai declarat că armamentul va ajuta Ucraina să obțină victoria asupra inamicului și dictaturii.

La 7 iulie Zelenski a avut în Turcia o întâlnire cu președintele turc Recep Erdogan Vorbind la o conferință de presă comună, Erdogan a spus că Kievul merită să se alăture NATO, dar ia îndemnat și să participe în discuții de pace cu Moscova. Erdogan a mai spus că în august președintele rus Vladimir Putin va efectua prima sa vizită în Turcia de când Kremlinul a lansat invazia Ucrainei în urmă cu 500 de zile. Președintele turc va discuta cu Putin inclusiv despre schimbul de prizonieri.

În ajunul summit-ului NATO, care se va deschide la 11 iulie în Vilnius, Zelenski a vizitat patru țări-membri acestei alianțe militare: Bulgaria, Cehia, Slovacia și Turcia.

### Vezi și... ### Zelenski vizitează Sofia și Praga cerând susținere pentru aderarea Ucrainei la NATO și ajutoare militare