Rusia a folosit a doua zi consecutiv rachete hipersonice în Ucraina

Un mecanic verifică un aparat de luptă rusesc MiG-31 fighter înainte de un zbor cu o rachetă hipersonică Kinjal în exerciți militare la o locație necunoscută din Rusia, 19 februarie 2022 (sursa: ministerul rus al Apărării).

Rusia a lovit Ucraina în noaptea de sâmbătă spre duminică cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică, şi folosit pentru a doua zi consecutiv rachete hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul ţării.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării Igor Konaşenkov a anunțat că atacul s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era „principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene” desfăşurate în sudul ţării.

„Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Tot duminică, ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că „rachete de mare precizie” au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiunea Jitomir, la 150 km vest de Kiev