Atacul cu rachete a urmat unui atac cu drone asupra Kievului luni seara, târziu, iar informațiile preliminare arată că nu au existat pagube sau răniți în urma nici unuia dintre atacuri, a declarat administrația militară a capitalei ucrainene pe Telegram.
Amploarea completă a atacurilor nu a fost clară imediat, dar atacurile de marți dimineața au implicat probabil rachete de croazieră, a spus armata, citată de Reuters.
Martori citați de aceeași agenție au auzit explozii marți dimineața, care păreau să fie unități de apărare aeriană în funcțiune, la periferia Kievului.
Armata a declarat că metropola a fost deja sub alertă de raid aerian de 41 de ori în această lună.
Ucraina a spus luni că a reușit să respingă un atac rusesc cu drone asupra Kievului.
Nu au existat comentarii imediate din partea Moscovei cu privire la atacurile de marți. Ambele părți spun că vizează obiective militare în atacurile lor frecvente cu drone și rachete, nu infrastructura civilă.
Noile atacuri rusești vin după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că asaltul forțelor Kievului asupra regiunii Kursk din Rusia arată că amenințările Kremlinului sunt o cacealma. Zelenski i-a îndemnat pe aliații occidentali ai Kievului să relaxeze restricțiile privind utilizarea armelor furnizate Ucrainei.
- Te-ar putea interesa și: Ucraina spune că își continuă incursiunea de la Kursk
Volodimir Zelenski a afirmat că forțele ucrainene controlează acum peste 1.250 de kilometri pătrați și 92 de așezări din regiunea Kursk, în timp ce Rusia a confirmat că Ucraina a lovit un al treilea pod în regiune, complicând eforturile Rusiei de a respinge atacul ucrainean.
Ucraina a lansat atacul surpriză asupra regiunii rusești pe 6 august, fiind vorba de cea mai mare invazie a Rusiei de după cel de-al Doilea Război Mondial. Este o operațiune despre care Kievul spune că are ca scop crearea unei zone tampon și epuizarea mașinăriei de război a Rusiei.
Vorbind în fața unei reuniuni de diplomați ucraineni, Zelenski a mulțumit aliaților care au furnizat arme cu rază lungă de acțiune, dar a spus forțele Kievului că nu le pot folosi în adâncul Rusiei, de teamă să nu treacă „liniile roșii” stabilite de Vladimir Putin.
Zelenski i-a îndemnat pe aliați să fie mai îndrăzneți în deciziile lor cu privire la modul în care să ajute Kievul în război.
„Lumea vede că totul în acest război depinde doar de curaj, curajul nostru, curajul partenerilor noștri. Despre deciziile curajoase pentru Ucraina, despre curajul de a sprijini Ucraina”, a spus Zelenski.
În această știre s-au folosit și informații de la Europa Liberă România.
📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te