Rusia bombardează aeroportul din Odesa, în timp ce ofensiva continuă în estul Ucrainei

Centrul Odesei a fost transformat într-o fortăreață de la începutul lunii martie

Un atac cu rachete rusești a distrus o pistă a aeroportului din Odesa, al treilea oraș ca mărime din Ucraina și port-cheie la Marea Neagră.

Rusia a afirmat la 30 aprilie că a lovit peste 380 de ținte în timpul nopții, în încercarea de a prelua controlul deplin asupra teritoriilor Luhansk și Donețk din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Bătălia pentru estul Ucrainei

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că eforturile armatei ruse de a captura ținte „nu au avut succes - luptele continuă”. Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a declarat ieri seară că nu există nicio posibilitate ca pista de la Odesa să poată fi folosită în urma atacului cu rachete. Guvernatorul regional din Odesa a declarat că racheta a fost lansată din Crimeea ocupată de Rusia. Maxim Marcenko a declarat că nu s-au înregistrat victime.

Volodimr Zelenski a declarat în ultimul său discurs televizat din 29 aprilie că forțele de la Kiev obțin câștiguri tactice în regiune, în timp ce un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat în aceeași zi că puternica și susținuta rezistență ucraineană încetinește ofensiva Rusiei din Donbas.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Poliția ucraineană spune că a descoperit alte victime ale torturii la Bucea