Rusia: duminică sunt planificate noi proteste

Your browser doesn’t support HTML5

Rusia: (ne)liniștea dinaintea protestelor

În Rusia se așteaptă noi proteste duminică, în sprijinul opozantului Alexei Navlanîi, reținut preventiv pentru 30 de zile la mijlocul lunii ianuarie, pe aeroportul din Moscova, imediat după ce se întorsese din Germania, unde fusese tratat timp de cinci luni ca urmare a tentativei de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok.

Între timp, un tribunal din Rusia a decis reținerea fratelui lui Alexei Navalnîi și a mai multor apropiați ai opozantului în arest preventiv pentru două luni. Toți sunt acuzați de încălcarea restricțiilor sanitare impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus prin faptul că au îndemnat lumea să participe la protestele planificate pentru duminică.

Totodată, poliția a anunțat că limitează libertatea de mișcare la Moscova și închide șapte stații de metro pentru a preveni ceea ce caracterizează drept „demonstranții neautorizate care încalcă legea”.

Your browser doesn’t support HTML5

Rusia, proteste „deosebite”

La sfârșitul săptămânii trecute, la Moscova și în mai multe orașe din Rusia au avut loc mari manifestații în sprijinul lui Navalnîi, iar aproape 4 mii de persoane au fost reținute.

Your browser doesn’t support HTML5

Miting pentru Navalnîi, la Chișinău: „Nu dictaturii”, „Rusia va fi liberă”