Rusia impune sancțiuni împotriva a 55 de oficiali canadieni

Rusia a impus sancțiuni împotriva a încă 55 de oficiali militari și politici canadieni, interzicându-le intrarea în țară, pe fondul tensiunilor continue legate de invazia neprovocată a Moscovei în Ucraina.

Ministerul rus de Externe a declarat pe 31 august că măsura a fost luată ca răspuns la ultimele sancțiuni impuse de Canada împotriva cetățenilor ruși și la cele impuse de Ottawa, despre care ministerul afirmă că sunt „rusofobe”. De asemenea, în declarație se spunea că trei organizații neguvernamentale din Canada - Congresul Ucraineano-Canadian, Institutul Macdonald-Laurier și Federația Națională Ucraineană din Canada - au fost adăugate în registrul Ministerului Justiției privind „organizațiile indezirabile”.

### Vezi și... ### Miniștrii de externe din UE suspendă facilitățile de acordare de vize pentru ruși

Săptămâna trecută, Canada a impus sancțiuni împotriva a încă 62 de cetățeni ruși și a unei companii din domeniul apărării. De când Rusia și-a lansat agresiunea la scară largă împotriva Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, Canada și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, a interzis navelor rusești să folosească porturile și apele interne canadiene, a interzis vânzarea de articole de lux către Rusia și a interzis băncilor canadiene să efectueze tranzacții cu Banca Centrală a Rusiei.

În prezent, pe lista de sancțiuni a Canadei se află 1500 de cetățeni și companii rusești, inclusiv președintele Vladimir Putin și ministrul de externe, Serghei Lavrov. De partea cealaltă, pe lista de sancțiuni a Rusiei se află 818 cetățeni canadieni, inclusiv premierul canadian Justin Trudeau, membri ai guvernului său și politicieni.